Loading...

Copil ROMÂN ORFAN, vândut ca SCLAV unor conaționali. Alți CINCI români erau SILIȚI să trăiască în MIZERIE și nelegiuire.
Caz incredibil de sclavie descoperit de autoritățile spaniole în localitatea Murcia din sud-estul Spaniei, unde un tânăr român a denunțat faptul că a fost vândut de un alt român pentru suma de 2.000 de euro. Poliția spaniolă a arestat patru bărbați, dintre care trei sunt români și unul este spaniol.

Totul a început în luna martie a acestui an, scrie ziarul spaniol La Verdad, când un tânăr orfan de naționalitate română s-a prezentat la la postul de poliție din cartierul San Andres (Murcia) pentru a denunța faptul că a fost obligat de niște conaționali să muncească fără să fie plătit. Băiatul spunea totodată că a fost ținut într-o casă în care se aflau și alți români care munceau în aceleași condiții și ei.

Potrivit anchetatorilor, unii dintre acești români ținuți în sclavie erau obligați și să cerșească la ușile unor supermarket-uri situate pe străzile Juan de Borbón și Juan Carlos I. Li se dădea afișe cu texte scrise în spaniolă și erau ținuți de dimineața până seara acolo pentru a practica cerșetoria, iar la sfârșitul zilei erau preluați cu mașina și toți banii îi lua din nou „Patronul”, victimele primind în schimb doar mâncare și tutun.

Pe lângă cerșetorie și exploatarea prin muncă, acești români mai erau obligați și să fure fier sau metale neferoase din case părăsite, care erau vândute apoi la centrele de recoltare a fierului vechi. Erau ținuți în astfel de case de unde extrăgeau metale și câte o săptămână și erau constrânși să doarmă pe podea, mâncând doar ceea ce le aducea persoana care-i controla și care urma să preia metalele extrase. sursa: jurnalemigrant.com

Loading...