Ce facem cu amenzile deja platite care apar la impozit?

In cazul in care pe scrisoarea primita la inceputul anului de la Impozite si Taxe figureaza vreo amenda din anii trecuti, amenda pe care ai achitat-o constiincios dar nu ai pastrat chitanta, nu te impacienta: e criza si la Administratia Financiara, mai vor si oamenii de la stat sa pape ceva in plus la buget.

Ai doua optiuni:

1. plateste din nou amenda (in cuantum intreg, evident) si consoleaza-te cu gandul ca s-o intoarce roata si odata si odata o sa iei si tu bani cu japca de la stat;

2. ia un pic de initiativa.

In cazul in care optezi pentru punctul 2 poti suna la Administratia Financiara de la care apartii – asta daca nu ai chef de un drum pana acolo, desi stiu ca iti face placere:). Cere detaliile amenzii (data si numarul procesului verbal) si du-te la sucursala CEC sau la sediul postal la care ai platit-o.

Acolo poti face o cerere pentru a ti se elibera o copie dupa chitanta respectiva sau o adeverinta oficiala cum ca banii respectivi s-au incasat. Mentioneaza numarul procesului verbal, data si suma pe cererea respectiva (la CEC trebuie sa achiti o taxa de 5 ron, la posta n-am idee daca se plateste).

Cand ti se elibereaza documentul te intorci la circa financiara cu el in dinti si puff! amenda va disparea ca prin farmec de pe suma datorata statului.

Nu de alta dar am auzit zilele astea destui oameni care plangeau ca s-au trezit cu amenzi-fantoma din trecut, reintoarse sa-i bantuie si pe impozitul din 2010. Unul singur a efectuat pasii de mai sus si si-a corectat suma de plata.

Restul banuiesc ca au o placere secreta in a da niste bani degeaba.

No comments:

Post a Comment

Abonare moca chiar pe criza!

Pentru tine cititorule avem

Postari populare